Discovery Museum: Future of work (AI)
Voor het Discovery Museum in Kerkrade hebben wij twee hele stoere Artificial Intelligence (AI) posters en 5 toekomstscenario afbeeldingen ontworpen voor de tentoonstelling “Future of work”. Alle afbeeldingen zijn gegenereerd met Midjourney, waarna we ze in een design app gecomponeerd hebben tot een poster.
De briefing
De vraag van het Discovery Museum: visualiseer 2 posters die gebaseerd zijn op het thema “Vrijetijd en Werken” uit de toekomstverkenning van Christian Kromme. Laat ons zien hoe jullie deze tekst interpreteren en hoe dat toekomstbeeld er volgens jullie uitziet.
Visualiseer deze door gebruik te maken van de modernste Artificial Intelligence (AI) technieken. Maar vooral; verras ons!
Wij proberen altijd voorloper te zijn om voor onze klanten onderscheidende merkidentiteiten te ontwikkelen. Dit is dus een stoere uitdaging die we heel graag aangaan.
Ons concept
Ons concept stelt de mens centraal. Hoe leeft hij? Hoe werkt hij? Deze toekomstvoorstelling hebben we in twee posters verwerkt, waarvoor we deze thema’s gedefinieerd hebben:
- Human – Iemand van “nu” met hypermoderne toepassingen. Hij gebruikt apparaten als een VR-bril, tablet, computer interface, etc.
- AI – Hoe ziet de mens er over 150 jaar uit? Hoe wonen we? Zijn er nog apparaten die wij fysiek bedienen, of bedien je alles telepatisch?
Beide posters hebben we met Midjourney gemaakt, gedefinieerd door een aantal kernwoorden die centraal staan voor het betreffende thema.
Human – /imagine onze nabije toekomst
Deze poster toont een nabije toekomst die wij deels al kennen en begrijpen. Begrippen als virtuele wereld, digitale tweeling, mixed-reality, etc. voeren de boventoon. Een werkende man bedient door middel van Virtual Reality (VR) in een digitale werkomgeving zijn Digital Twin, een futuristische werkrobot.
De twee cirkels, die onderdeel zijn van de branding van het Discovery Museum, hebben we gebruikt om te visualiseren dat de mens en zijn twin verbonden zijn met elkaar.
AI – /imagine een futuristische toekomst
Deze poster toont je een toekomst die wij ons nauwelijks kunnen voorstellen. Begrippen als robotica, nanotechnologie, Internet of Things en organische architectuur bepalen het beeld. Een zwevende stad, futuristisch ruimteschepen en een ver doorontwikkelde mens die een holografische interface met zijn gedachten bedient. De mens is “physically enhanced“, dat wil zeggen dat bepaalde lichaamsdelen vervangen zijn door elektronische apparaten waardoor hij nog sterker en beter is.
Stoere typografie ondersteunt het concept
Voor beide posters hebben we fonts gebruikt die René Verkaart zelf ontworpen heeft. Op de Human-poster zie je de Corporaet en op de AI-poster de Accelerator.
Typografie is een belangrijk onderdeel van het concept. De fonts versterken de uitstraling en zetten de juiste toon voor de leesbare boodschap.
René Verkaart
Toekomstscenario 2050
Daarnaast vroeg het Discovery Museum ons om 5 ondersteunende afbeeldingen te maken voor de informatie panels met de themagebieden uit de toekomstverkenningen van Christian Kromme.
Deze afbeeldingen hebben we ook met Midjourney gemaakt. Onder de afbeelding vind je de prompt die we daarvoor gebruikt hebben. Wat je ziet is het uiteindelijke resultaat van de zoektocht naar de juiste prompt constructie.
Leren
Prompt: Three 25-year-old students in the style of TRON with VR goggles sit in a sphere. A landscape of a historic Roman city 800 BC is projected around them. Digital transformation. Hyper realistic. Daylight. Light colours. Wide angle lens. Panorama view –ar 16:9
Voedsel
Prompt: Robots sorting vegetables on a conveyor belt in a clean organized vertical farming greenhouse, solar panels, movable mirrors transporting the sunlight, natural light –ar 16:9
Wonen
Prompt: Man controls his ultra-modern smart home with a floating augmented reality display, futuristic architecture –ar 16:9
Werken
Prompt: A person standing in the middle of a room. He’s wearing VR goggles and is working on a floating virtual computer desktop –ar 16:9
Gezondheid
Prompt: Sports people with VR glasses –ar 16:9
Het ontwerp proces
“Prompt engineering” in Midjourney is een echte uitdaging. Als je dezelfde prompt meteen drie keer achter elkaar ingeeft krijg je verschillende afbeeldingen. Verander je één klein woordje, dan is je resultaat ook anders. En de prompt die je vandaag gebruikt geeft morgen een heel ander resultaat.
“Negative prompting” is een techniek waarmee tegen Midjourney zegt wat je NIET op de afbeelding wilt hebben. Of ie zich daaraan houdt, beslist ie zelf.
Het is dus vooral veel en gericht experimenteren met een secure woordkeuze, de juiste terminologie en stijlkeuze. De beloning is dan een uniek eindresultaat (werkelijk uniek is de output van Midjourney natuurlijk niet). Hieronder zie je een aantal tests die we gemaakt hebben voordat het Discovery Museum de definitieve keuze gemaakt heeft.
Wil jij ook AI voor je project gebruiken?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te zien hoe we dit vorm kunnen geven. Artificial Intelligence is super interessant en we proberen graag zoveel mogelijk voor je uit. Vertel ons je ambitie en we genereren deze voor je.